wnętrza

Piastów

Projekt mieszkania w Piastowie stworzony został na podstawie bardzo klarownych wytycznych Inwestora, który wiedział czego oczekuje od efektu naszych decyzji projektowych.

Celem projektu było stworzenie wnętrza, które idealnie zbalansuje zarówno klasyczne rozwiązania projektowe z nowoczesnym designem.

Aby uzyskać taki efekt, wnętrza zaprojektowane zostały w jasnej, ciepłej tonacji z dużą ilością elementów drewnianych. Wykorzystane zostały również delikatne elementy retro w postaci zdobionych frontów w kuchni, dekoracyjnych listew sufitowych oraz mocno zdobionych płytek w łazience i kuchni.

Elementy klasyczne zbalansowane zostały nowoczesnymi meblami oraz minimalistycznymi oprawami oświetleniowymi. Akcentem, który przejawia się w wielu miejscach wnętrza jest motyw koloru niebieskiego np.: na płytkach, obrazie czy obiciach meblowych.

Wyraźnym pragnieniem Inwestora było również zaprojektowanie praktycznego „półwyspu” kuchennego oraz raczej nietypowa decyzja o konieczności wanny w łazience zamiast prysznica.

Ciekawostką dotyczącą projektu może być również fakt, że mimo iż Inwestor działa na co dzień jako projektant grafiki to tak czy inaczej potrzebował fachowej pomocy architektów tak aby swoje wyobrażenia o mieszkaniu „ubrać” w prawdziwy design.

Projekt zrealizowany – oczekuje na sesję fotograficzną.

Projekt: 2020  Powierzchnia: 80m2

Galeria projektu

zobacz więcej