architektura

Box house
w Oławie

Głównym celem projektu Box House miał być projekt nowoczesny, o minimalistycznej, kubicznej bryle i powtarzalnym module. Elewacje bryły to biel połączona z okładzinami drewnianymi i rytmami okien portfenetrowych we wszystkich pomieszczeniach.

Projekt był o tyle bardziej wymagający od typowej szeregówki gdyż w każdym module musiały zmieścić się dwa w pełni niezależne lokale mieszkalne dopasowane swoim metrażem do charakterystyki rynku mieszkań w Oławie i okolicach. Bez jakiejkolwiek straty dla funkcjonalności udało się zaprojektować trzy i czteropokojowe mieszkania – mieszkanie na parterze ma do dyspozycji ogród, a mieszkanie na piętrze duży taras.

W przeciwieństwie do większości tego typu inwestycji, Inwestorzy zdecydowali się nie grodzić osiedla tylko zakomponować całość terenu zielenią. Granice między poszczególnymi ogrodami wyznaczane będą jedynie przez żywopłoty.

Projekt znajduje się w trakcie realizacji.

Projekt: 2019  Powierzchnia: 1000m2